Träning

BBC 2010- eller hur man bankar skiten ur en förkylning

Igår var det äntligen dags för BBC 2010, ett välordnat event för träningsbloggare (eller ska man kanske säga bloggerskor). Jag var så laddad jag kunde vara med en förkylning i kroppen. I fredags hade jag stora problem med trapporna på väg till ICA, så ett tufft Military Training-pass trodde jag inte jag skulle klara ens under pistolhot.

På lördagsmorgonen kände det dock en aning bättre och jag bestämde mig för att gå och iaf ge det ett försök och träffa lite likasinnade människor om inte annat.

Goda Goodie bags

Vi möttes i Garnisonen av de tre glada arrangörerna och ett överväldigande antal goodiebags.

Goodies

Innehållet i dessa var verkligen inte kattskit, bra och roliga grejer, alla såklart med ett hälsotema. Vi fick dessutom en tröja från Craft med BBC-tryck och senare under dagen en snygg löparjacka från Nike, mycket uppskattat för en som ligger lite efter på utrustningsfronten .

Efter detta var det dags för dagens första pass – afrodans med Magdalena Bibik. Namnet var bekant och under hela passet hade jag en irriterande känsla av att vi hade träffats i något sammanhang. Nånstans under stretchen kom jag plötsligt på det – vi gick en säljutbildning tillsammans för ganska precis 5 år sen och jag var tvungen att gå fram och fick det bekräftat. Då jobbade hon som säljare och nu hade hon startat eget inom såväl dans som ekonomikonsulting. Jag ligger i lä både entreprenörs- och dansmässigt alltså 🙂

Det var hursomhelst ett kul pass förutom när jag råkade se mig själv i spegeln och såg en friskisjympare där det skulle varit en cool afrodanserska, men det var härligt att släppa loss till trumrytmerna och bara flyta med!

Glada Erika

Erika var också nöjd med dagens uppvärmning. Sen var det bara att ladda för det geggiga utomhuspasset. Jag var något kluven till huruvida jag skulle delta pga förkylning och ett tag under danspasset kände jag huvudvärken och trycket över ögon/näsa och tänkte att det kommer aldrig gå.

Samling

Vid samlingen skulle vi slutligen dela upp oss i inne- resp utegrupperna och jag beslöt mig för att åtminstone testa. So I did och det var förmodligen inte alls smart men det var kul…

Lycklig efter BBC military style

På grund av omständigheterna kunde vi inte ta med våra precious iPhones för dokumentering men såhär trött och glad var jag efteråt. Jag struntade i att känna efter och tänkte att kollapsar jag så kommer jag nog få en förvarning. Jag hoppade över några få övningar med extrem flåsfaktor men körde faktiskt på i det mesta med tanken ”det får jag lösa sen”…

Vi körde utfall i vad som kändes som 300 mil, vi brottades, krälade, förflyttade oss framåt i armhävningsposition (vad jag upplevde som klart jobbigast av allt), körde grodhopp uppför backe, spurt uppför samma backe, plankor så det räckt till att tralla in hela Gärdet samt lite klassiska fotbollsträningsövningar på väg hem, tex sprint från slutet till fronten av ledet. Skitkul, jag älskar funktionell träning där man kör med kroppen som tyngd.  Efter 75 minuter sprang vi tillbaks till Garnisonen och lyckades till och med spurta sista biten och avsluta med 40 upphopp i ring.

Lunchen satt som en smäck

Efter BBC-passet satt det jäkligt fint med en lunch från GI-boden, pastasallad med köttfärs och smarriga frön.

Efter moget övervägande bestämde jag att danspasset fick bli dagens sista för mig. Spinning kändes som ett verkligt utmanande av ödet och i morse var jag glad att jag var så klok. Dansen var skitrolig och Caroline som höll i det var fantastisk peppande och framförallt pedagogisk. Till och med jag kunde känna mig som Brittan ett tag (återigen, tills jag såg mig i spegeln).

Imorse fick jag äta upp lite av gårdagens kaxighet, vaknade som en utbankad köttbit med ont i halsen ( i den mån köttbitar har en hals) och insåg att jag fick stoppa där. Stannade hemma från dagens Pilates och föreläsning och valde att låta kroppen läka sig med lite extra sömn.

Med tanke på min utgångspunkt inför helgen är jag jättenöjd med min insats, och superimponerad av arrangörerna som projektlett detta utan att lämna något åt slumpen och fixat riktigt bra ”godispåsar” och grymma instruktörer. Skitkul och jag kommer garanterat anmäla mig till nästa omgång!

Nu ska jag läsa ett purfärskt Fitness Magazine, som inte ens nått prenumeranterna ännu, som tur är ligger det redan inom räckhåll för soffan, för med denna träningsvärk kommer jag förmodligen inte ens komma upp i sängen ungefär 40 cm bort…

Summa summarum: sjukt rekommenderat av Katten (i dubbel bemärkelse)..

Annonser
Standard

3 thoughts on “BBC 2010- eller hur man bankar skiten ur en förkylning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s