Träning

Ett brev till mig själv*

Hej Katten, hoppas det svänger nu när 2012 snart ska firas in!

Det här är Katten (den yngre, men förhoppningsvis inte snyggare, versionen av dig själv) som skriver till dig, strax innan 2010 ska dra sina sista suckar, 2011 ska dra igång, och du förmodligen står och lockar håret. Jag tänkte ge dig lite utmaningar, pepp och möjligen en och annan moralkaka toppat med en pekpinne också. Jag ger dig helt enkelt guidelines för det år som strax ska börja.
Jag sitter i ett kök i Norrköping och har en dinkelpizza i ugnen när jag skriver detta några dagar innan nyårsafton. Nyttig vardagslyx. Denna pizza får, förutom kvällens middag,  också bli en fin metafor för hur jag vill att du ska leva under året. Unna dig själv goda ting, men se till att hålla balansen, eftersom unna inte alltid rimmar med hälsa.

Här kommer mina utmaningar till dig, i hälsans tecken:
Jag skulle vilja att varje frisk vecka innehåller minst 3 träningspass i någon form.

Jag skulle vilja att du varierade träningen, även om första halvåret kommer ha fokus på löpning givetvis. Det tar oss till den tredje utmaningen..
…Följ träningsschemat så gott det går och ge dig själv ett väl genomfört Stockholm Marathon i födelsedagspresent!

Prioritera att gå, cykla eller springa dit du ska. Det innebär alltså att du måste planera och ha marginal…vilket leder till nästa utmaning..
Jag vill att du i större utsträckning börjar känna efter vad DU vill och prioriterar därefter. Våga säga nej och känn dig duktig när du gör det. Du ska inte bli en fullfjädrad egoist, men du behöver hitta dina vägar, inte följa andras för att du tror att du borde.
UT OCH RES!! Du har varit dålig på att resa i år. Se till att kassan räcker till åtminstone två horisontvidgande resor, som ger dig vila, nya intryck och väldigt mycket glädje. Kanske kolla in Springtime Travel..lite..? Här är dock ett måste: se till att en av resorna går till New York för guds, nej för DIN skull…i år ska det ske – annars blir jag mycket besviken på dig!!

Start spreading the news

Börja dansa eller något annat som du inte gjort regelbundet men tycker är kul.

Det här var de konkreta utmaningarna. Skriv ner dem och bär dem med dig under året.

Som små bonusförmaningar och av ren omtanke så vill jag också att du lär dig lita på dig själv mycket mer, att du blir bättre på att lyfta dig själv istället för att kritisera. Höga krav är bra, men ännu bättre om de levereras med en positiv underton. Ta hand om dina vänner och din familj, för de är de bästa som finns. Lek mer, sjung mer och skriv på det där projektet. Framförallt VÅGA mer! Det får bli Nyckelordet för 2011.
Jag vill också lägga till att jag önskar att du, dina nära, kära och bekanta, får ett friskt och lyckligt 2011 utan sjukdomar och död.
Sist men inte minst – GOTT NYTT ÅR 2012 från ditt gamla jag, ha en helt makalöst rolig kväll!

Go Katten!

* en tradition jag haft i flera år, som jag nu tar ut i ljuset. Nästa år svarar mitt äldre jag på detta och författar ett nytt till mitt ännu äldre jag. Det är ganska kul att se på pappret vad som ändå händer på ett år och hur långt en plan kan ta en…

Annonser
Standard

3 thoughts on “Ett brev till mig själv*

  1. Våga mer alltså – det låter som att du ska hänga med mig och Erika på crossfit efter helgerna. 🙂 Och 20 mars beger jag mig (och kanske även Erika) till Portugal med springtime. Häng med!

    • Jag vet, jag fick det frestande erbjudandet av erika..är skitsugen, måste bara vänta in lite grejer innan jag kan bestämma något. Men cross-fit – helt klart på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s