Träning

Svaret till mig själv

Hej Katten, hoppas det svänger nu när 2012 snart ska firas in!

Tjeeeena Katten! Jora, det har börjat pirra i Nyårsnerven minsann – om två timmar blir vi upphämtade av värden och det är dags att börja bygga upp partyfejset nu, efter genomförd partypump tidigare idag.

Det här är Katten (den yngre, men förhoppningsvis inte snyggare, versionen av dig själv) som skriver till dig, strax innan 2010 ska dra sina sista suckar, 2011 ska dra igång, och du förmodligen står och lockar håret. Jag tänkte ge dig lite utmaningar, pepp och möjligen en och annan moralkaka toppat med en pekpinne också. Jag ger dig helt enkelt guidelines för det år som strax ska börja. 

Tackar! Det var fint av dig. Vi får se om jag lyssnat något på mitt yngre och förmodligen snyggare, jag...

Jag sitter i ett kök i Norrköping och har en dinkelpizza i ugnen när jag skriver detta några dagar innan nyårsafton. Nyttig vardagslyx. Denna pizza får, förutom kvällens middag,  också bli en fin metafor för hur jag vill att du ska leva under året. Unna dig själv goda ting, men se till att hålla balansen, eftersom unna inte alltid rimmar med hälsa.
Jag sitter i samma kök i Norrköping på självaste nyårsafton, minus dinkelpizza, istället med en äggmacka i magen. Det är väl ett bra val va?

Här kommer mina utmaningar till dig, i hälsans tecken:
Jag skulle vilja att varje frisk vecka innehåller minst 3 träningspass i någon form.
Hmm..tror inte jag nått upp till det snittet faktiskt, även om jag räknar bort sjuka veckor. Hösten kaotiska jobbsituation ställde till det. Men jag är lätt uppe i 2 i alla fall. Första halvåret var riktigt bra.

Jag skulle vilja att du varierade träningen, även om första halvåret kommer ha fokus på löpning givetvis. Det tar oss till den tredje utmaningen..
Jo, jag varierade som sjutton, framförallt första halvåret. Cykel blev en ny passion, liksom Bikramyoga och så återupptäckte jag inlinesen! Kul! 
…Följ träningsschemat så gott det går och ge dig själv ett väl genomfört Stockholm Marathon i födelsedagspresent!
Fejl på den. Men det var inte riktigt för mig. Istället kör jag på ett halvmarathon våren 2012. Ok?

Prioritera att gå, cykla eller springa dit du ska. Det innebär alltså att du måste planera och ha marginal…vilket leder till nästa utmaning..
Jag vill att du i större utsträckning börjar känna efter vad DU vill och prioriterar därefter. Våga säga nej och känn dig duktig när du gör det. Du ska inte bli en fullfjädrad egoist, men du behöver hitta dina vägar, inte följa andras för att du tror att du borde.
Här är väl andra halvårets stora FEJL. Jag har inte alls varit bra på att lyssna på mig själv och har varit sämre än någonsin på att lyssna på mig själv. Tyvärr. Men, lesson learned. Går klokare och lite förändrad in i 2012. Hoppas jag får en andra chans 😉

UT OCH RES!! Du har varit dålig på att resa i år. Se till att kassan räcker till åtminstone två horisontvidgande resor, som ger dig vila, nya intryck och väldigt mycket glädje. Kanske kolla in Springtime Travel..lite..? Här är dock ett måste: se till att en av resorna går till New York för guds, nej för DIN skull…i år ska det ske – annars blir jag mycket besviken på dig!!
Förlåt…igen…det blev inte New York i år heller..Men jag reste till Mallis med Erika, det var både kul och hälsosamt och utvilande. Sen var jag på Gotland och njöt i själen. Och tränade. Sen var jag i Finland och i Särna också. Och på Erics fantastiska landställe. Jo, jag har gjort det för lite, men det var väl valda trippar!

Start spreading the news

Börja dansa eller något annat som du inte gjort regelbundet men tycker är kul.
Det blev Bikramyoga som ny sport. Mycket bra val, förutom ett litet setback i slutet på året. Men det berodde mer på min stela rygg än på själva yogan. 

Det här var de konkreta utmaningarna. Skriv ner dem och bär dem med dig under året.

Som små bonusförmaningar och av ren omtanke så vill jag också att du lär dig lita på dig själv mycket mer, att du blir bättre på att lyfta dig själv istället för att kritisera. Höga krav är bra, men ännu bättre om de levereras med en positiv underton.
Det är som sagt här som jag fallerat under årets sista halva. Vilket gör mig ledsen, men beslutsam för nästa år. 

Ta hand om dina vänner och din familj, för de är de bästa som finns. Lek mer, sjung mer och skriv på det där projektet. Framförallt VÅGA mer! Det får bli Nyckelordet för 2011.
Här har jag försökt, men återigen ställde hösten till det för mig. Har inte haft ork, tid och energi för att göra det ordentligt. Lade allt fokus på jobbet, både dag och natt. Men även här har jag lärt mig min läxa. Inget är viktigare än de runtomkring. 

Jag vill också lägga till att jag önskar att du, dina nära, kära och bekanta, får ett friskt och lyckligt 2011 utan sjukdomar och död.
Sist men inte minst – GOTT NYTT ÅR 2012 från ditt gamla jag, ha en helt makalöst rolig kväll!
Det verkar ha gått fint! Istället har en massa positiva saker hänt – jag har blivit gudmor till en charmerande liten kille, min andra nära vän väntar på nästa lilla kis och jag är kär och lycklig. Såvitt jag vet har alla god hälsa och mår bra. Ett bra år alltså!

Go Katten!

* en tradition jag haft i flera år, som jag nu tar ut i ljuset. Nästa år svarar mitt äldre jag på detta och författar ett nytt till mitt ännu äldre jag. Det är ganska kul att se på pappret vad som ändå händer på ett år och hur långt en plan kan ta en…

Annonser
Standard

2 thoughts on “Svaret till mig själv

  1. Åhh! Detta var fint, modigt och roligt att läsa! 🙂 Väldigt god idé och smart! Jag blir inspirerad. Och glad över att du är lycklig i Norrköping. Har du flyttat dit? 🙂 NYC står på min lista också och har gjort så under några år. Hoppas på lite mer blogguppdateringar under 2012 också 😉

    • ”Jag ska bli en sundare och mer frekvent bloggare 2012” 😛 Tack, och jag kan rekommendera övningen – har gjort det sen typ 2005 och det är jätteroligt att gå tillbaks och läsa!
      Ska vi slå till på NYC i år då? Det är banne mig dax!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s