Träning

Svaret på brevet till mig själv

Katten! Katten!
Jag är otroligt nyfiken på vad du gör just nu, i slutet på 2012. Det jag vet är att du är 34 år, har gjort vissa geografiska förändringar under året och att du antagligen är blond igen. Resten är jag väldigt pirrig över att få veta! Hoppas du inte blir besviken!

I vanlig ordning ska jag, den oerhört unga, snygga och proaktiva versionen av dig själv, ge dig några förhållningsorder inför 2012. Eller ska man kanske kalla det inspiration och vägledning, i dessa tider?  Nåja – här kommer de i alla fall!

Guideline # 1
I år ska du träna med PT. Du ska hitta sätt att pusha dig själv lite mer och framförallt se till att inte en hög arbetsbelastning gör så att du prioriterar ner hälsan. Vi såg ju vad hösten 2011 gav för resultat på den fronten – för första gången på år var du sjuk, flera gånger, och hade ett uppehåll i träningen.  Lär av det!

Facit #1
Jag har inte tränat med PT i den bemärkelsen – men under året upptäckte jag NTC – en slags PT i mobilen och den har faktiskt verkligen fått mig att pusha mig själv – jag tror aldrig jag varit så svettig och flåsig på vanliga gym- eller löppass! Gällande arbetsbeslastningen så blev det väl mer så att avståndet till arbetet i perioder fick påverka träningen. Men jag tror jag har hittat en balans nu – har aktiverat kollegor på lunchträning och som sagt – börjat med snabba, effektiva hemmapass med NTC. Jag har inte låtit jobbet ta tillnärmelsevis så mycket fokus off kontorstid som förra året – och det har märkligt nog gått bättre då. Det är en mer balanserad Katt med en annan ro och inte minst lust på äventyr som går in i 2013. 

Guideline #2
Även i år ska du testa en ny träningsform, gärna fler. Kanske dags att börja på den där poledancekursen, eller varför inte med ridningen? Annars är crossfit också något du vet att du skulle gilla. Bestäm dig för minst en och kör!

Facit #2
Check! Ridning blev det, om än bara för en period – allergi satte stopp för fortsättningen. Men gud så kul det var! I övrigt har jag tränat mer funktionell träning som sagt. Åkt inlines, cyklat, inget nytt, men över året har jag varierat mig i alla fall, så det får blir en stark trea på den!

Guideline #3
Planera ditt liv och kommunicera. Lägg förväntningarna rätt och inse dina begränsningar. Du behöver dina vänner, din familj och tid för dig själv utan några förpliktelser. Styr upp det där i år nu!

Facit #3
Nja – inte helt godkänt på den tror jag. Upplever fortfarande väldigt ofta att jag inte räcker till, att jag inte lever upp till förväntningar och ändå försöker jag såpass att den där egentiden är nästan likamednoll. Har kanske blivit lite bättre på att kommunicera, men hamnar fortfarande i perioder då jag bara vill koppla ifrån och stänga ner en stund. Vill träffa alla, men blir lite stressad när jag bokar in. Vet inte riktigt hur jag ska få bukt med det där, men det har i alla fall blivit bättre under året. Jag saknar bara en övernattningslägenhet i Stockholm…

Guideline #4
I år SKA du köra en halvmara. Jag bestämmer nu att du ska springa Kanallöpet i maj och träna bra inför det. Om du inte gjort det blir du totalt underkänd i slutet på 2012 🙂  Försök också så snart som möjligt få till snötid och längdträning inför Svalbard. Det blir nog årets upplevelse!

Facit #4
Oj, här blev det tokfejl. Blev inte mycket snö- och längdträning och framförallt blev jag sjuk lagom till Svalbard och kunde inte åka loppet. Men årets upplevelse – ja det blev det på många sätt – magiskt! Och så var det ju det där med passet och extranatten i Oslo…
Halvmaran utelbev också, helt enkelt för att jag inte var sugen – var mer sugen på cykling, och det blev Siljan runt i stället – också en av årets upplevelser på många sätt

Guideline #5
Återigen vill jag att du fixar 3 träningspass per frisk vecka. Det är en bra målsättning. Glöm inte variera! Lägg mer pengar på träning och hälsa än på shopping och nöjen så ska det nog gå bra!

Slutligen – jag hoppas att alla nära och kära och bekanta får vara friska och glada även det kommande året!. Det gäller dig också – var glad och lycklig större delen av året så kommer hälsokurvan hänga med!

Facit #5
Blev det så många? Tror inte det – men kanske 2 i alla fall – jag tycker det är godkänt med tanke på min logistiska situation. Klart är att jag avslutar året på god fot med träningsmängden och klappar mig själv på axeln för det! Jag har nog lagt allra mest pengar på att bo här – pendlingskort för flera tusen i månaden, SL-kort, köp av smoothies, lattes och mellisar på tåg, bilresor och så vidare. Tror inte jag sparat många slantar på att bli sambo faktiskt, tvärtom. Men jag har lagt pengar på hobbies och hälsa – ett nytt objektiv blev det, nya träningskläder och utrustning.
På sista delen kan jag checka av omgivningen – är glad att vi fick ännu ett år utan allvarliga sjukdomar, även om tråkiga saker hänt nära vänner. Men det är väl livet – balans mellan sorg och lycka.
Själv har jag väl inte varit glad och lycklig så mycket som jag vill – det har slitit mycket med pendling. Men jag tycker att året återigen slutar på en bra känsla – jag tar med mig satsningar på mig själv och drömmar in i 2013, smider planer och har bestämt mig för att hitta en lösning på flängandet. 

Och du…i år ska du väl ändå kunna ta dig till NYC??
Äntligen!!! Fjärde gången gillt – i år kom jag iväg, tack vare Erics alldeles för generösa present – den och Svalbard är lätt årets upplevelser – jag sprang i Central Park! 2013 planerar jag för ännu fler magiresor!img_3346.jpg

Gott nytt år din gamla stjärna – ha en riktigt, riktigt rolig kväll! Själv ska jag ha detsamma, nu är det dags att gå in i sminkrummet…
Tack detsamma! Jag ska sätta mig i hyrbilen (se föregående inlägg…), åka till Stockholm och fira nyår med mina bästa vänner och en massa barn! Och japp – jag har checkat av den traditionsenliga träningen på nyårsaftons dag – gissa vad det blev….;) 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s