Skrivet

Cykel och annat gott för själen

I måndags firade jag födelsedag nummer 35 i ordningen. En svindlande siffra kan man tycka, men det tyckte jag faktiskt när nummer 25 kom också, och det slog mig häromdagen, efter att ha sagt några gånger för mycket att det var 25 jag fyllde, att jag nu är 10 år yngre än jag är om 10 år. Så ja, 35 fyller jag, och det är ju inte illa pinkat ändå.
Jag tog fasta på det här med mitt i livet i alla fall, och bestämde mig för att ta en halvdag ledigt!

IMG_1275

Hemmajobb med flaggan i topp

Jag visste precis vad jag ville göra…

Landsvägscykling på Vikbolandet. Fy fasen vad bra för själen!

5 mil landsvägscykling på Vikbolandet. Fy fasen vad bra för själen! Tog mina ”mogen-ungdom”-brills dagen till ära (ja, de andra är ff paj)

Jag tycker att det är himla kul med födelsedagar, både min och andras. Det är, förutom bröllop, examen och dylika festligheter, den allra bästa förevändningen att få samla de man tycker om och inte minst sammanföra dem ur olika cirklar eller vad man ska säga. Nya och gamla kompisar, från jobb, plugg och blogg i en salig röra. Helst skulle jag bjuda in de jag ännu inte lärt känna jättemycket men som jag instinktivt tycker om, med risk för att verka knasig. I år hade jag dock en etta utan fullt bohag som lokal (har ju flyttat det mesta till Norrpan) och så är det ju som sagt året då jag investerar i upplevelser, det vill säga resor. Så det blev en mindre, men naggande god skara.

Jag skrev lite om det i senaste inlägget, men det kändes speciellt i år. Jag var liksom extra glad för chansen att få en kväll med dessa vänner. Jag fick också presenter som verkligen berörde, från stort till smått. Till exempel hade min Mara tjuvkikat på min Bucket List och satt ihop en rad fantastiska grejer, och inte minst ett tal, som rörde mig djupt.

Bokskrivarhjälp & fika med tanter

Bokskrivarhjälp & fika med tanter. Plus en one-on-one med en fotograf! Snart är jag ju klar med listan 🙂

Jag fick en bok som jag velat, men inte vågat*, köpa länge. Och så ska jag svepa in mig i en skitsnygg ”Katta-sjal” och besöka en av mina absolut favoritplatser i Stockholm – Fotografiska. Jag blev utmanad av mina fina barndomsvänner precis där jag vill utmanas – att välja mellan trygghet eller utmaning – jag valde (efter viss inre kamp) utmaning och ska nu samla mod till en tandemskärmflygning…!
Jag tror det blir en magisk upplevelse (möjligen också lite skräckfylld..) och det får bli ett Åre-äventyr tänkte jag, så får jag ännu en resa i bagaget!

Och så kom en ny följeslagare som jag tänker ha med mig många år – vackra, beständiga ting är ju så ljuvliga. Tack E, nu är ni två män i mitt liv som är lite visare..

Hej kompis!

Hej kompis!

Det här var inte tänkt som ett inlägg där jag skulle rabbla presenter – men de personliga presenterna och sällskapet hela helgen gjorde mig så himla glad. Och efter en födelsedag med ledigt, cykel, god middag och amatörfilosofi med min man så tänker jag att man borde få ha det sådär jämt. Eller ofta i alla fall.  Silver Lining i det lilla.

Jag summerar alltså en bra start på resten av mitt liv – nu ska jag nog plocka upp de där stickorna & garnet jag fick, så jag kan gå på tantfika utan att skämmas!

Annonser
Standard

2 thoughts on “Cykel och annat gott för själen

  1. Men jävlar vilken snygg klocka! Jag som letar och letar och letar… Får vi ha likadana klockor??

    Och TACK för att jag får tillhöra den naggande goda skaran! 🙂 KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s