Skrivet

Dagens Lifehack

Hittade återigen en kortfattad och klok artikel på Lifehack angående saker som håller en tillbaks i livet. Några av de här sakerna är gamla bekanta, några har jag blivit rätt så bra på att mästra och andra (turligt de mer materiella) har jag inte tänkt på att jag behöver ta itu med. Men vid en närmare eftertanke – att vara fäst vid gamla föremål med en historia (alltså jag har en gammal kalender från -96 och -99 och telefonlappar om att någon, ibland mamma, ringt mig till studenthemmet i Brighton) kanske faktiskt är något som mer symboliskt håller mig tillbaks.

Det är ju inte föremålen i sig som har en bromsande effekt på människor såklart, men det är ju ganska logiskt att ett fullt framåtfokus och hopp över klippkanter är svårare om du tenderar att kasta blickar bakåt och leva i nostalgi.

Jag tänker att man i stället kanske kan föreställa sig de där gamla värdefulla sakerna som något man kan bygga en trappa eller en plattform med – för att komma lite högre upp så att säga. Men då blir det ju också ännu viktigare att rensa bort skräpet.

Så – jag ska påbörja operation rensning. Först ut blir garderoben. Att slänga de där gamla skeva plaggen som ”jag kanske vill ha på stranden i sommar” eller har roliga minnen kopplade till. Eller felköpen som får mig att tänka att min kropp inte passar dem, när det faktiskt är tvärtom.  Spara några få med kvalitet.

Sen till förrådet. Det finns 2-3 kartonger jag släpat med i 12 år – de flesta har jag aldrig packat upp!

För några veckor sedan påbörjade jag faktiskt det här jobbet inser jag nu. Jag raderade facebook-appen från mobilen, rensade bokmärken i webbläsaren och låter mobilen ligga i jackan lite mer. Jag har verkligen inte saknat det alls! Rensar ni mycket? Visst är det en befriande skön känsla i det?

Råkade snubbla över en grym guide för garderobsrensning också – den ska banne mig  in i en ram och upp på garderobsdörren!

Briljant!

Briljant!

Annonser
Standard

5 thoughts on “Dagens Lifehack

  1. Maran skriver:

    +1 på den! Har faktiskt garderobsrensning på kvällsschemat så denna kommer väl till pass 🙂 Har ju också sålt halva bohaget på sistone, väldigt skönt att inte ha en massa saker att ta hand om! (mig själv räcker ju och blir över liksom 😉

  2. Pingback: Make over sunday och aktivt familjeråd | Pigg & Duktig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s