Rekommenderat, Stockholmsliv

Balans, det har ingen skrivit om va?

Eller ja, kanske några. Kanske också jag från tid till annan! Men jag återkommer ju ständigt till hur jäkla viktigt det är ändå – att ge sig själv chansen att hålla balansen.
Jag kan gärna jobba intensivt – jag får ofta stoppa mig själv (eller bli stoppad) för att något är så kul att jag bara kör på. Problemet uppstår ju när det går för lång tid till både den fysiska, och framförallt den mentala balansen.

Idag var en sån dag där vi körde järnet – jag var på jobbet kl 8 och gick därifrån strax efter kl 21. Och, eftersom jag har en ganska obokad dag i morgon så tänker jag kompensera på direkten. Jag ska sova till kl 8, köra en kvart cardio killer följt av ett stretchpass på till favvomusik på vardagsrumsgolvet, innan jag duschar och äter frukost i lugn och ro. Kanske tar jag också en promenad till jobbet, beroende på vad klockan blir.

Helt plötsligt känns inte den här dagen alls så betungande som om jag hade haft ett morgonmöte att hasta upp till i morgon. Jag känner mig inte lika trött och mör som jag brukar göra annars efter en lååååång dag. Och vet ni – jag har faktiskt själv sett till att det inte är så. Jag har sett till att jag ska ha en fri morgon och unna mig att ta den, trots att jag har massor jag skulle kunna göra. Jag tror nämligen inte att jag gör ”massor” lika bra och lika snabbt om jag inte mår toppen i knoppen och kroppen. Tänk vad en kan lära sig ändå.

Nu kan man ju inte alltid styra det där, men ofta går det faktiskt med lite framförhållning. Och jag tror forskningen om stress som jag tipsade om här hänger ihop med det – när jag känner mig låst i en oändlig räcka möten och deadlines utan synlig paus, det är då stressen tär på mig. När jag har lika mycket eller kanske mer att göra, men med små luckor av ställtid och andningspauser – då är det mest bara stimulerande.

Så, nu har jag skrivit om balans – igen. För det förtjänar banne mig att repeteras, för mig och för många andra, igen och igen. Och igen.

@yoga_girl kan det där med balans

@yoga_girl kan det där med balans… Klicka på bilden för mer inspiration

 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s