Skrivet, Träning

Make over sunday och aktivt familjeråd

Efter gårdagens tur till IKEA har jag idag svängt om lägenheten en del. Sådär som jag gjorde när jag var liten och ville ha lite förändring – jag flyttade sängen, skrivbordet och bokhyllan och vips så hade jag ett nytt rum. Jag minns hur kittlande det var att gå och lägga sig och titta ut över ett nytt landskap. Även om jag i ärlighetens namn egentligen hade två alternativa möbleringar som funkade. Ungefär som nu alltså.

Eric, min fixarklippa, ägnade halva sin söndag åt att hjälpa mig (den andra halvan sov han, medan jag åt hotellfrukost med tjejerna :)) och det blev så fint. Jag har återställt möbleringen till min ursprungsmöblering, som ger mycket mer luft i lyan. Jag passade också på att rensa bort ännu mer prylar (det är ju bra att göra) och ett gäng åker ut på Blocket nu.

Work in progress - soffan skulle vändas rätt igen

Work in progress – soffan skulle vändas rätt igen

old-table

Mitt älskade gamla slagbord, med mormors-duk.

livingroom

…och helt plötsligt blev det luft i rummet, när soffan och TV:n bytte plats…Nu ska jag bara hitta passande stolar på Nostalgiladan

window

Loppisfynd, arvegods och oputsade fönster

Efter att trixandet var klart och Eric hade åkt söderut så kom pappa förbi. Vi skulle åka inlines tillsammans och jag var riktigt peppad – tills jag kom på att mina inlines är i Norrpan. Baksidan med dubbla boenden…Eftersom jag blivit något av ett ess på problemlösning på sistone* så styrde jag snabbt om det till att vårfixa cykeln** och agera hare till papshmir i stället. Inte lika jobbigt tyvärr, men motion är motion och vi åkte ut till Kärsön och tillbaks. 75 minuters träning och familjeråd i ett – jag tycker det är ett så grymt sätt att träffas på.
Den här cykelturen fick mig riktigt sugen på att dra igång årets cykelsäsong på riktigt. Kanske blir det möjlighet till ett långpass i påsk!

Faderskap på glid

Faderskap på glid

På landet! Sen vände vi tillbaks igen tyvärr - ännu är  kvällarna lite för korta

På landet! Sen vände vi tillbaks igen tyvärr – ännu är kvällarna lite för korta (i kassen en burk kedjeolja köpt i farten)

#actionselfie

#actionselfie

Nu i soffan och laddar lite för veckan, en som är intense men bjuder på roligheter. Jag har lite lätt söndagsångest – lugnet före stormen liksom. Det kan jag känn oavsett vad veckan bjuder på. Konstigt det där. Den här veckan ska starta upp ett slags drömprojekt. Jag ska äntligen få intervjua barn och unga och det om både teknik och kost, för ett bra ändamål – det blir knappast bättre enligt mig.

Jag ska också avsluta veckan på en vacker plats i sällskap av en skön tjej – det ser jag fram emot!

* mitt senaste projekt gav grymt bra övning i snabba beslut och alternativa lösningar
** jag fångade upp en flaska kedjeolja på vägen och gav en vintertorr kedja lite efterlängtat smörj

Annonser
Standard

4 thoughts on “Make over sunday och aktivt familjeråd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s