Foto, Resor

Paris på 2 mil

Idag har vi firat Valborg (och knugen) med tidernas promenad. Från vår lägenhet i Marais, över Île de la Cité för andra gången, vidare till Jardin Luxembourg. Därifrån knatade vi upp till Tour Eiffel, där vi tog cheesiga kort som sig bör och där Eric insåg att Tour de Eiffel inte var en turistanpassad tur utan betyder Eiffeltornet. Så kan det vara. 

Efter det betade vi av Triumfbågen (den riktiga – inte den som ligger vid Louvren och som jag misstog för Triumfbågen pga det här internettet – ja, vi är riktiga proffsturister), och pampiga Champs Elysees – där vi åt lunch mittemot Louis Vuitton-butiken, som folk köade för att gå in i. Jag ringde pappa för att stämma av om det var så att mamma köpte den där plånboken just där för 25 år sedan, men han mindes inte riktigt. Jag har i alla fall bestämt att det var så – det känns fint att jag gick förbi med den där idag.

Sen tog vi oss upp till Montmartre, för att se Moulin Rouge och det otroligt vackra Sacre Coeur. Utsikten och folkmyllret utanför gav själva sevärdheten en tuff match – en vacker park med Paris långt nedanför. Ett brudpar (igen!) som glatt fotograferades, en bolltricksare (som jag är säker på att jag sett någon annanstans) som levererade bollmagi mot Paris skyline och massor av människor som bara satt och tittade ut över utsikten.

Därifrån vände vi hemåt, mot Marais och en middag på uteservering. Vi kunde konstatera att det var sol mest hela dagen, trots utlovat regn. Paris lever faktiskt upp till den där romantiska och samtidigt coola bilden jag hade innan jag kom hit. Rosor och franska balkonger, massor av historia, baguetter i varje gathörn och så människor som gillar livet på uteserveringar. Vad mer behöver man?

Jag & Seine

Jag & Seine

Jardin Luxembourg - jag skulle haft löparstället med mig...

Jardin Luxembourg – jag skulle haft löparstället med mig…

Ingen annan har gjort det här förut...

Ingen annan har gjort det här förut…

Tour de Eiffel

Tour de Eiffel

Den röda kvarnen, fast svartvit

Den röda kvarnen, fast svartvit

Sacre Coeur

Sacre Coeur

Bolltrix med Paris som backdrop

Bolltrix med Paris som backdrop

Jag och Paris

Jag och Paris

Newlyweds!

Newlyweds!

Vår gata i stan

Vår gata i stan

Imorgon väntar ett lugnare schema – vi har betat av de flesta sevärdheterna. Eftersom det troligen ska regna så tänkte jag parkera Eric nånstans där han trivs och ta en liten shoppingrunda. Jag har planerat att komma hem med en bra väska, ett par sommarskor och så lite smått och gott till alla ”mina” barn.

Annonser
Standard

2 thoughts on “Paris på 2 mil

  1. erikaste skriver:

    Petit Bateau om du ska köpa barnkläder!! 🙂 Och alla som tjatar om att märket finns i Sverige nu. Well, mediokert med hela butikerna som finns i La France!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s