Rekommenderat, Resor

Flygfän

Hur vackert Särna än är, så finns en stor nackdel. Alla flygfän. På dagarna är det bromsar, blindkladdar och flugor. Så fort det börjar skymma och bli lite svalare så kommer knotten och myggen. En masse. Att ha öppna fönster och dörrar för daglig svalka är att utsätta sig för en jäkla massa surrande när det läggdags. Det är hela tiden en avvägning som görs i huvudet när en vill öppna och släppa in ljus eller luft. Eller vara barbent i värmen. Det känns heller inte toppen att få sol på sig och samtidigt vara smord med myggmedel.

Men det finns något som verkligen funkade i natt när vi haft öppet i sommarstugan hela dagen – eftersom vi röjde och rengjorde som satan (herregud vad mycket möss kan bajsa och bygga bostäder. Precis överallt) inne i huset – och följaktligen hade en pampig kör av sopranmygg, tenorkladdar och basbromsar när det var dags att krypa till kojs.

Det finns små blå tabletter, som egentligen ska sättas i någon typ av anordning i ett eluttag, men som funkar alldeles ypperligt på en uppochnervänd ölburk, med ett utskuret hål för värmeljus. Jag tände en med dubbla tabletter ungefär en halvtimme innan sänggång och trots att vi hade en hel här av mygg inomhus så hörde vi inte ett enda surr förrän på morgonen – när den första av oss gått ut på toabestyr. Hur sunt det är för människor vet jag faktiskt inte, men vi hade öppet fönster med myggnät, och vi lever än.

Så – tips till er som lider av mygg, framförallt inomhus. Detta funkar verkligen bra!

Tyvärr hjälper bara kläder och huva när en är utomhus. Och myggspray.

Tyvärr hjälper bara kläder och huva när en är utomhus. Och myggspray.

Det är hursomhelst väldigt vackert, mygg eller ej!

Det är hursomhelst väldigt vackert, mygg eller ej!

 

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s