Foto, Mat och recept, Resor

Recept på en sommarkväll

Igår var faktiskt första dagen på vår stugsemester som vi inte grillat. Det blev också ännu en vegetarisk kväll, med italiensk touch. Risotto med Karl-Johansvamp och parmesan och till det en tryffelomelett med sparris (märklig kombo kanske, men god!). Vi avnjöt också ett Ripasso Valpolicella till det.

Receptet till risotton hittade jag i en italiensk kokbok vi har haft hemma i evigheter, men ungefär såhär gick det:

  • Häll 5 dl kokande vatten över 20 gram torkad Karl-Johan.
  • Stek en finhackad lök och vitlök i olja
  • Tillsätt 4,5dl arborioris och fräs med löken en stund
  • Tillsätt svampen tillsammans med vätskan. Koka bort vätskan
  • Tillsätt grönsaksbuljong och vitt vin gradvis (totalt ca 1 liter, jag körde 60/40)
  • Riv en herrans mängd parmesan (eller lite mindre om du inte är som jag) och rör ner innan servering

Recept på världens finaste sommarkväll kommer här:

Fräs, fräs...

Fräs, fräs…

...förväll och ta en fördrink

…förväll och ta en fördrink

Rör, rör, rör och rör lite till

Rör, rör, rör och rör lite till

...servera med tryffelomelett!

…servera med tryffelomelett!

Ta sedan en kvällstur med båt och fiskespö.

Ta sedan en kvällstur med båt och fiskespö.

Ro ej utan åror

Ro ej utan åror

Kasta, veva, repeat

Kasta, veva, repeat

Ta in, njut.

Ta in, njut.

Ro hem med någon du tycker om och avrunda en fin dag.

Ro hem med någon du tycker om och avrunda en fin dag.

 

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s