Skrivet

One giant leap

Jag ligger inte i koma. Jag har inte idétorka. Men det är så att jag, som tidigare nämnt, tagit in på nya avtagsvägar i sommar. Av skäl som jag snartsnartsnart kan visa så har jag inte kunnat lägga tid här, utan lagt krutet på andra saker.

En av dem är att avveckla mig själv. Himla lustig (och oväntat härlig) syssla. Det måste vara lite som att planera sitt eftermäle. ”Så här ska ni göra när jag är borta”, ”så här brukar alltid jag göra – gör så om ni vill eller förädla”. ”Här är mina saker, ni får dem och får göra precis vad ni vill med dem – slit dem med hälsan”.

Jag ska alltså sluta på mitt jobb. Helt och hållet alltså, inte gå ner i tid eller vara tjänstledig eller så. Jag har sagt upp mig helt enkelt. Och i morgon är det en vecka tills jag vinkar adjö till tidernas resa.

Nåväl. Den mest frekvent återkommande frågan jag fått från kollegor de senaste veckorna är givetvis vad jag ska göra istället. Och det är då jag blir alldeles pirrig i magen och nästan spricker av skräckblandad förtjusning.

Jag har två parallella vägar framför mig nämligen. En person jag pratade med häromdagen nämnde något om saker man gör för hjärtat och saker man gör för brödfödan. Det ringar lite in hur min höst är tänkt att se ut, men med brasklappen att brödfödan i det här fallet känns precis lika rolig som hjärtebiten.

Vad är då ”brödfödan”? Jo, jag har startat ett eget företag. Och jag, som svurit och våndats över konsultlivet i omgångar, är numera egenföretagare i konsultbranschen. Jag kommer jobba halvtid med marknadsföring, digital strategi och varumärkesutveckling för en riktigt härlig kund kommande månader.

Den andra halvan – den som är helt och hållet drömbaserad och som mest kommer äta brödfödan – ska ägnas åt ett koncept jag umgåtts med länge i maggropen. Det är just nu i en finputsningsfas och jag ser fram emot att dela det här inom kort och jag hoppas så himla mycket att ni som tittar in här också kommer gilla den grejen.

Men – de närmsta dagarna ska jag ta en lång radda farväl, leverera några projekt och rensa min inkorg (hilfe…..!).

I’ll be right back!

ending-beginning

 

Annonser
Standard

11 thoughts on “One giant leap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s