Träning

Trappfest i Ravello

Det blev som sagt lite träning under resan, trots att det var 35 grader och fokus på livsnjutande. Förutom maffiga promenader genom Rom och Pompeij så var vi absolut tvungna att anta den indirekta utmaningen från vår hotellägare, att gå de 1200 trappstegen ner till stranden i Minori. När vi frågade hur bussarna gick tillbaks så la han efter ett tag, med ett skratt, till att ”you can always take the stairs up again”…

På vägen ner, som bjöd på läckra vyer och maffig framsida-lår-träning (det är galet jobbigt även att gå nedför i så brant terräng!) kom vi snabbt överens om att vi ju bara måste gå uppför också. Så här såg det iaf ut på nervägen.
Utför i Ravello by stockholmkat at Garmin Connect – Detaljer.

Vi var faktiskt lite laddade hela dagen på playan för detta, och när åska och regn kom över bergen på ungefär 30 sekunder bestämde vi oss för att kasta oss ut i spöregnet och börja knata. Skönare så än med tryckande hetta resonerade vi och blöta visste vi ju redan att vi skulle bli av svett om inte annat…

Längst ner började vi vandringen!

Det var häftigt måste jag säga. 25 minuter, rakt uppför och i vissa längre partier helt utan raksträckor och när man tittade upp var det branta trappsteg i en ändlös rad… Pulsen rusade ibland som ni ser – jisses vilket träningspass! Det tog ett tag innan satelliterna och Garmin hittat varann, så riktigt hela sträckan är inte med, men det var nog runt 1650m totalt, 350 meters fallhöjd och magisk utsikt!
Trappfest 2 Ravello by stockholmkat at Garmin Connect – Detaljer.

Detta var vi såklart tvungna att göra om även dagen efter, något som möjligen balanserade upp all smaskig mat vi sedan fick på hotellets terrass, inklusive den godaste chokladglass jag ätit.

Även om jag inte sprang så fick jag rejält med träning och framförallt: den efterlängtade italienska rutten på min Garmin-karta!

Standard

2 reaktioner på ”Trappfest i Ravello

  1. Så härligt att ha andra slags minnen från en resa där man aktiverar sig. Bra att ta fram när man kämpar på på hemmaplan :).

    • Ja, jag längtar redan tillbaks till de där trapporna galet nog 🙂 Gillar transportträning med mål, då får det vara hur jobbigt som helst!

Lämna en kommentar